Et omslag: TØRST/TRØST

Postkort, bogmærker, plakat og så selve bogen. Eget foto. Omslagsillustration: Theis Nikolaj Veile.

Postkort, bogmærker, plakat og så selve bogen. Eget foto. Omslagsillustration: Theis Nikolaj Veile.

Jeg har altid været fascineret af Gyldendals “Trane-bøger”, der begyndte at udkomme i 50’erne. Det enkle grafiske snit, det lille format og den gode historie indeni.

Derfor blev jeg ekstra glad, da min gamle kollega Rikke ringede til mig i september måned. Tidligere havde jeg hjulpet hende med tilpasning af et omslag, der havde nogle småfejl og jeg var derfor ikke helt ubekendt med denne slags opgaver.

Den nye og spændende opgave handlede om, at få stykket et omslag sammen udfra en illustration lavet af en ung illustrator. Jeg blev introduceret til forfatteren Libe R og tankerne bag bogen “Tørst/Trøst”. Herefter gik den kreative process i gang. Korrespondancen om hvordan omslaget skulle udformes skete via Messenger på nettet. Det forløb sådan, at jeg lavede et designudkast - sendte det via Messenger, hvor vi diskuterede det igennem. Processen her er faktisk meget vigtigt, da forfatteren også skal have noget at skulle havde sagt.

Undervejs blev udgangspunkt lavet om - designet bliver tilpasset, og endelig kan vi alle tre sige “go for it”. Bogomslaget er fuldført. Mit første arbejde indenfor denne grafiske kategori! Og ja tak! Jeg er moden for flere opgaver af samme art. :-)